این مقام مسئول درهمین خصوص به همشهری گفت: تاکنون هیچ کالای ایرانیای به ثبت جهانی نرسیده است و فرش ایرانی بهعنوان نخستین کالای ایرانی که حرف نخست را در جهان میزند، در WIPO بهثبت خواهد رسید. مهدی میرصالحی افزود: فرشهای دستباف استانهای اصفهان، تبریز، کرمان و مشهد نخستین نمونههای فرش ایرانی خواهند بود که این عنوان را کسب میکنند.
میرصالحی ادامه داد: پس از این نیز فرشهای استانهای دیگر برای ثبت جهانی به این سازمان معرفی خواهند شد. وی با بیان اینکه همهچیز برای ثبت جهانی فرش دستباف ایرانی فراهم و سمیناری نیز در این زمینه برگزار شده است، گفت: برای این منظور پروسه خاصی از نظر کارشناسی طرح، رنگ، بافت و... فرش و اینکه کشور دیگری در این زمینه مدعی نباشد، باید طی شود.
وی با اعلام اینکه ارتباط خوبی با سازمان جهانی مالکیت فکری برقرار کردهایم، بیان کرد: در بخش ثبت علائم تجاری در سطح جهانی، کالایی که تولید میشود باید دارای یک علامت ثبت باشد. این مهم به تاجر و تولیدکننده کمک میکند که وقتی کالا وارد بازار میشود، بتوانند خود و کالا را معرفی کنند. وی تاکید کرد: این امکان در بازار جهانی وجود ندارد که کالاها بدون نام و نشان خریداری شود و برای همه کالاها مخصوصاً فرش دستباف ثبت علائم تجاری ضروری است و باید تولیدکنندگان فرش حتماً نسبت به ثبت علائم تجاری اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه ثبت نشان جغرافیایی فرش از دیگر موضوعات مهم در فروش فرش محسوب میشود، گفت: این روند براساس معاهده لیسبون مورد استفاده قرار میگیرد که فرش هر منطقه با توجه به نشان جغرافیایی آن منطقه ثبت شود. میرصالحی اظهار داشت: تاکنون بهعلت ثبتنشدن نام و نشان فرش ایرانی برخی کشورها از این مسئله برای فروش فرش تولیدی خود به نام ایران، سوءاستفاده کردهاند و ثبت جهانی فرش ایرانی میتواند باعث شود که نهتنها از این مشکل جلوگیری شود بلکه فرش ایرانی با قیمت بالاتری در سطح جهان به فروش برسد و این قضیه به سود بافنده نیز خواهد بود.